eu cand ma imbat traiesc in mod real intr-un suprarealism expresionist

Standard

Primesc mesaj “hai sa iesim in seara asta”. Pun cizmele cu toc, blugii evazati pulovar negru geaca scurta picioare lungi. Ma intalnesc cu prietenii, un cuplu. In barul Delirium iau o bere Delirium. Gasim masa libera vorbim tare. Brusc Click in capul meu cu switch pe nivelul 2 de constii(E)nta. Dupa o bere consumata. Mesaj: “unde sunteti ca noi suntem aici”. Alti trei prieteni, cuplu si o sora. Parasim veseli masa sa ne regasim cu totii. Moment suspectat de pierdere de fular negru (ziua urmatoare contabilizare pierderi in decursul frecventarii Delirium: patru la socoteala. Pereche manusi lasate pe scaun, pulover rosu dezbracat pe motiv caldura, fular mov dat la schimb pe un alt fular mov unui columbian frumos brunet cu care dansat si apoi pierdut – fularul si columbianul – si bineinteles fular negru. Cam multe. O fi un semn).

Intalnire cu prieteni. Join la masa lor. Discutat “cum adica imbatare dupa o bere”. De fapt uitasem ca mai luasem una. Deci click pe nivelul 3. Auzit muzica Queen, contrazis prieteni: nu, nu e nicidecum Freddie.  Ci e un cor de copii. Nerecunoscut melodia si vocea. Insistat. Brusc dorinta puternica si compulsiva de dans. Sculat de la masa si dansat in spatiul minim dintre banci. Venit doi baieti la mine. Timidul Platon si cinicul Diogene. Diogene ma roaga sa dansez cu prietenul lui timid, datorita timiditatii lui. Cum ma cheama?? Tania. De unde sunt?? Din Rusia, bineinteles (a doua zi ce intotdeauna este o zi explicativa a serii premergatoare prietena ma intreaba de ce mereu Tania? si de ce mereu Rusia? Daca nu e adevarat.)

OK, Tania din RUSIA. Si acestia sunt prietenii mei: din Rusia. Indic pe prietena mea: Natasha, Rusia, nice to meet you. Indic pe prietenul ei: my big boss, Rusia, her husband. Uitat ce am indicat despre ceilalti trei prieteni. Timidul rade beat. Probabil. Tania ia pe timid la dans. Dorinta neasteptata de a domina pe timid. Pus timid pe scaun. Nevoie brusca a Prietenului Diogene cel pletos de a lovi pe Tania cu palma peste cur. Pardon. Amintit brusc ca tocmai mana mea dreapta nu o pot folosi pt aceste ocazii avand-o luxata cu 3 saptamani in urma cand am cazut pe strada si spart sticla de terebentina din punga. Si deci incomplet recuperata. Mana. Sticla complet irecuperata. Folosit mana stanga pentru impins Diogene in gat in mod direct peste masa din spatele lui.  Cazut Diogene pe spate peste masa. Mutre vesele si curioase de jur imprejur. Incurajator. Mi se parea ca aud aplauze. Explicat lui Diogene ca nu-mi pot folosi mana dreapta. Boss-ul si sotia Natasha usor pasivi. Diogene se ridica. Strans Diogene de obraji cu aceeasi mana stanga menghina. Nervoasa ca dreapta mea era inutilizabila. Prieteni care ma aseaza pe scaun. Explicat la toata lumea ca mana mea dreapta nu se simte bine. Nervoasa pe Diogene cel obraznic. Declaratie foarte sincera din toata inima ca dau buzna peste gatul lui cu mana stanga inca o data. Nervoasa pe mana mea dreapta. Fatzait pe scaun nelinistita.

OK, prieteni calmat Tania. Diogene venit cerut scuze foarte binedispus cu zambet. Asigurat iar ca Diogene stie de mana dreapta. Inca o data explicat entorsa. Acceptat scuze dar nu foarte multumita. Amintit fulgerator ca am si picioare pentru Diogene. Vrut ridicat pe ele si ridicat ele insele in aer la nivelul obrazului lui Diogene. Prieteni refuzat actiune Tania si asezat picioarele la loc si pe Tania pe scaun.

Un barbat brunet si frumos (tot ce era brunet parea desavarsit, iar Diogene era blond) vazut pe Tania. Barbat indragostit de Tania. Confirmat ca e si spaniol si arab. Tot ce e spaniol si arab e brunet. Frumos. Tania prezinta pe barbat brunet la masa prietenilor. Rusia, toti. Natasha si boss-ul, si ceilalti 3. Am uitat. Privire ingrijorata din partea prietenilor. Barbat brunet foarte prietenos. Ia pe prietenul boss dupa gat ca doi prieteni. Prietenii usor banuitori. Tania iesit afara cu barbat brunet. Promis la prieteni ca aduce Tania inapoi. Prieteni panicati.

Iesit afara. Grup mare de agenti de paza. Tania prezentata de barbat brunet la toti agentii. Barbat brunet cunoaste toti agentii. Vrea sa-i arate restaurantul lui care e chiar acolo. Aratat carti de vizita cu restaurantul. Dovedit ca e al lui. Dorinta de a revedea pe Tania. Cerut numar de telefon. Dus pe Tania inapoi la prieteni ingrijorati. Tania dat numarul ei. Pacalit pe barbat brunet. Barbat brunet plecat acasa cu speranta.

Bun. Hotarat plecare acasa. Eu ma opun. Contrazis prieteni ca nu e tarziu la 4 dimineata. Imbratisat prieteni. Pe strada o ambulanta ridica o persoana tanara de sex feminin. Dorinta puternica de a ajuta-o in mod concret. Pornit catre persoana tanara. Prieteni oprit Tania sa faca fapte bune. Ajuns la taxi. Imbratisat prieteni inca o data. Ramas cu prietenii Natasha si prietenul. Ajutat urcat in taxi de prieteni. Pe bancheta din spate cu prietena. Amintit de Salsa Club. Insistat ca nu am fost in Salsa Club. Intrebat sofer unde e Salsa Club. Staruit ca trebuie ajuns in Salsa Club. Incercare de convins persoane prezente. Sofer tanar brunet. Vazut prin oglinda retrovizoare zambet sofer tanar brunet. Evaluat sofer tanar brunet. Frumos. Adus aminte Salsa Club. Respingere idee de catre persoane prezente. Brusc dorinta Tania de a conduce taxiul spre Salsa Club. Aplecat in fata catre volan sofer tanar brunet. Sofer tanar brunet usor  speriat. Prieteni reasezat Tania pe fund. Reamintit Taniei ca ea nu are carnet de conducere.  Si ca ar fi prima masina pe care ar conduce-o. Tania recunoaste acest lucru ca fiind adevarat. Tania canta frumos. “Hello, how are you (bisx2), how are you today”. Rugat prieteni sa plece ei sa ramana ea cu sofer tanar brunet spre Salsa club. Prieteni categoric refuza. Vrut dus Tania acasa la ei. Tania insistat acasa la ea. Ajuns acasa la ei. Prietena insistat traversat strada. Facut cu mana la sofer tanar brunet.  Frumos brunet. Sofer facut cu mana lui Tania. Baibai.

ps. uitat cate beri delirium consumate. impresia neclara este ca nu mai mult de trei.

Advertisements

2 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s